Η τραγική είδηση "χάθηκε"...Επιστολή Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 14/05/2019

"Μέρα Μαγιού μου μίσεψες μέρα Μαγιού σε χάνω » .. Στην Oρθόδοξη πόλη Σελευκόβουλο στην Χάμα (Συρία) θρήνος των μανάδων για τα 5 αγγελούδια που σκότωσαν μέσα στην εκκλησιά της Κοιμήσεως της Θεοτόκου oι τρομοκράτες Τζιχαντιστές με ρουκέτες το πρωί της περασμένης Κυριακής την ώρα του Κατηχητικού. Παρουσία του δεσπότη της Χάμα τελέσθηκε η κηδεία των παιδιών και της συνοδού τους….Στη Δύση η τραγική είδηση "χάθηκε" από τα ΜΜΕ ή πέρασε στα...ψιλά.

 

 

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ

ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

 

          Με επιστολή, την οποία απέστειλε την 13η Μαΐου 2019 προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε την βαθεία του λύπη για την τρο­μο­κρα­τι­κή επίθεση στον Ιε­ρό Ναό των Α­γίων Απο­στό­λων Πέ­τρου και Παύ­λου της Σε­λευ­κου­πό­λεως και τον θανάσιμο τραυματισμό οκτώ παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου.

Το ακριβές περιεχόμενο της επιστολής του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου είναι το εξής:

            «Μετά βαθυτάτου πόνου ψυχής επληροφορήθημεν περί της τρομοκρατικής επιθέσεως εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Σελευκουπόλεως, κατά την διάρκειαν λειτουργίας του Κατηχητικού Σχολείου.

            Το ημέτερον ψυχικόν άλγος κατέστη έτι βαρύτερον εκ του θανάτου οκτώ παιδίων, άτινα παρηκολούθουν το μάθημα της Κατηχήσεως.

            Διά μίαν εισέτι φοράν διαπιστούμεν τα τραγικά αποτελέσματα του θρησκευτικού μίσους, όπερ τυφλοί τον ανθρώπινον νουν και καθιστά τον άνθρωπον δαιμονιώδη, ικανόν ίνα σκορπίζη τον θάνατον και την ανείπωτον θλίψιν.

 Δεχθήτε, Μακαριώτατε, τας ημετέρας ειλικρινείς ευχάς συμπαθείας προς Υμάς, προς  τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Επιφανείας κύριον Νικόλαον, ως και προς τας οικογενείας των κεκοιμημένων παιδίων, μετά των ημετέρων προσευχών προς τον Αναστάντα Κύριον της Δόξης, όπως παρηγορήση τας ψυχάς των πενθηφόρων γονέων και συγγενών των ήδη απολαυόντων την Επουράνιον Βασιλείαν παιδίων των και χαρίση την υγίειαν εις τα λοιπά τραυματισθέντα τέκνα των.

Επί δε τούτοις, την Υμετέραν θεοτίμητον και πεφιλημένην Μακαριότητα αύθις περιπτυσσόμενοι εν Κυρίω Αναστάντι, φιλαδέλφως κατασπαζόμεθα Αυτήν φιλήματι αγίω και διατελούμεν

Αγαπητός εν Κυρίω αδελφός

† Ο Αθηνών Ιερώνυμος Β’, Πρόεδρος»

 

 

 

Εκ της Ιεράς Συνόδου

Αρχείο Ειδήσεων
<Μάιος 2024>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.