Ούτε ένας λαϊκός στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας Ολυμπίας!

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/04/2011

Η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας Ολυμπίας  είναι η μοναδική μητρόπολη της Ελλαδικής Εκκλησίας που δεν διαθέτει στο δυναμικό της ούτε ένα λαϊκό!

Αυτό αποκαλύπτει στο «ierovima»  ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ποιμαίνει  από τον Μάρτιο του 2007 μια μεγάλη μητροπολιτική επαρχία. Να σημειωθεί ότι  και τον οδηγό που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο μητροπολίτης, τον πληρώνει η  Ιερά Μητρόπολη.

 Για τις διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως ο κ. Χρυσόστομος έχει επιστρατεύσει κληρικούς οι οποίοι μετά τα καθήκοντά τους στις ενορίες τους μεταβαίνουν στην Κυπαρισσία στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.  Είναι λοιπόν  επακόλουθο η Μητρόπολη στον διοικητικό τομέα να υπολειτουργεί.

Το τελευταίο διάστημα, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ύστερα από σειρά επαφών που είχε με το Υπουργείο Παιδείας , Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  κατάφερε να επιτύχει την απόσπαση τριών κληρικών  αφού οι ανάγκες της μητροπόλεως σε κληρικούς είναι τεράστιες.  «Το 2013, πρώτα ο Θεός, θα διαθέτει η μητρόπολη λαϊκούς για τις διοικητικές της υπηρεσίες», τονίζει ο κ. Χρυσόστομος.