Ενα εκκλησάκι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μόνο για μαθητές και μαθήτριες

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 24/03/2011

Είναι ίσως το μοναδικό εκκλησάκι που κτίστηκε για τον εκκλησιασμό της μαθητιώσας νεολαίας. Σε αυτό το εκκλησάκι αύριο, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μαθητές και μαθήτριες αλλά και πολλοί Μεσσήνιοι θα εκκλησιαστούν, θα προσευχηθούν και θα ανάψουν ένα κερί.

Ο λόγος για το εκκλησάκι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (φωτο) που βρίσκεται εδώ και 80 χρόνια στο Κάστρο της Καλαμάτας και παράμενε κλειστό από το 1986 για να ανοίξει και πάλι την αγκαλιά του στους πιστούς και ιδιαίτερα στη νεολαία πέρυσι, παραμονή του Ευαγγελισμού.

Μάλιστα ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας έχει εκδόσει σχετική ανακοίνωση:

«Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας και η επιτροπή επιμέλειας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σας καλούν να παρακολουθήσετε τη Γ' Στάση των Χαιρετισμών που θα τελεστούν στο εκκλησάκι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κάστρο της Καλαμάτας, την Παρασκευή 25 Μαρτίου και ώρα 16.00 μ.μ.

Το εκκλησάκι κτίστηκε περίπου το 1930 για τον εκκλησιασμό των μαθητριών και μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μεσσηνίας και ανήκει στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Άνοιξε μετά από είκοσι τέσσερα( 24) χρόνια, γιατί μετά τους σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986 δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο του».

 

Ο Διευθυντής  Δ. Ε. Ν. Μεσσηνίας

Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος