Ευχή Δωροθέου η επανατοποθέτηση αγάλματος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/01/2017

 Στο ιστορικό Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμουπόλεως, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Γεωργίου Μαραγκού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευλογησε σήμερα την Αγιοβασιλειόπιττα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, παρουσία και του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρου Στεφάνου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, της Αντιδημάρχου και των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των κυριών και κυρίων Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων, του Διευθυντού της Πολεοδομίας, του Περιφερειακόύ Συμβούλου κ. Μ.Δαδάου, του Προέδρου των Απομάχων Ναυτικών, του Προέδρου των Αλιέων και Προέδρων άλλων τοπικών Συλλόγων και Φορέων.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχήθηκε στον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με ομοψυχία, ομόνοια και ενότητα και το 2017 να ασχοληθούν με τα θέματα του Δήμου για την περαιτέρω προβολή και ανάπτυξη του νησιού, εξέφρασε την προσδοκία ότι το χρόνο, που ανέτειλε θα επανατοποθετηθεί στη θέση του το Άγαλμα της Εθνικής Αντιστάσεως, ειπών ότι στη φιλοτέχνηση και ανέγερσή του πρωτοστάτησαν ο Προκάτοχός του, Μακαριστός Δωρόθεος Α' και ο αείμνηστος Δήμαρχος Ερμούπολης Νικόλαο Φιλάρετο, και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μαραγκό και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την καλή και αρίστη συνεργασία, εκφρὰσας την τιμή και την αγάπη του προς όλα τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που και ο ίδιος, άλλωστε, εισπράττει εκ μέρους τους.
Συνεχάρη τους Υπαλλήλους του Δήμου και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στον τομέα της καθαριότητος, οι οποίοι ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών και στο καθήκον τους διατηρούν την πόλη καθαρή.
  Ευχήκε, τέλος, η Χάρη του Θεού να επισκιάζει τη Σύρα και να ευλογεί κάθε καλή προσπάθεια,στην οποία,όπως είπε, η Εκκλησία απλώνει πάντοτε το χέρι της με πολλή αγάπη και στοργή.


  Στο Δημαρχειακό Μέγαρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης μετέβη σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', όπου, παρουσία του Δημάρχου Σύρου- Ερμούπολης, των Δημοτικών Συμβούλων, των τα πρώτα φερόντων και των εργαζομένων στο Δήμο, μετά του Επισκόπου κ. Πέτρου  ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιττα του Δήμου και ευχήθηκαν στο Δήμαρχο και τους εργαζομένους για το νέο έτος.


  Ο Αξιότιμος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός καλωσόρισε τους παρισταμένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και αναφέρθηκε σύντομα αλλά και εμπεριστατωμένα στα σημαντικώτερα έργα, που επιτελέσθησαν κατά το παριππεύσαν έτος, ειπών ότι θα υπάρξει αναλυτικός Απολογισμός σε επόμενη Εκδήλωση και ευχαρίστησε τους δύο Επισκόπους της Σύρου για το έργο τους και τη συνεργασία, που ὲχουν μαζί του.
Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ.Λεονταρίτης,ευχόμενος για το νέο έτος, προέβη στη διαπίστωση ότι στη Σύρο υπάρχουν δύο Ιεράρχες, οι οποίοι αποτελούν κόσμημα για το νησί, για τους οποίους όλοι καυχώνται και προέτρεψε να μιμηθούν όλοι την αγάπη, που υπάρχει ματαξύ τους, η ειρηνική συνύπαρξη και συνοδοιπορία των οποίων αποτελούν πρέπει να παραδειγμα για όλους.
  Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερμουπόλεως κα Χαλκιά ευχαρίστησε την Εκκλησία, τα Σώματα Ασφαλείας και τους πολίτες της Ερμούπολης για τη συνεργασία τους, ενώ ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε στη συνέργεια και συνεργασία,που πρέπει να υπάρχειμεταξύ όλων για την καλή 'και εύρρυθμη εποτέλεση του Δημοτικού έργου.
  Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Πέτρος Μώτος, εκπρόσωπος της μειζονος Αντιπολιτεύσεως ομίλησε αναφερθείς και επαινέσας τους Υπαλλήλους του Δήμου για την προσπάθεια τους, ενώ από την ήσσονα Αντιπολίτευση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κομν. Στρογγύλης ανέγνωσε πολύ επίκειρο για τα όσα συμβαίνουν σημερινά στην Πατρίδα μας κείμενο του 2008 του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου και ευχήθηκε για το νέο έτος.