Βουδιστές του αλκοόλ και της πράσινης τσόχας!

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/05/2012

(tovima.gr) Εξι μοναχοί, όλοι τους επιφανείς κληρικοί του μεγαλύτερου Βουδιστικού τάγματος της Νότιας Κορέας αποκαλύφθηκε ότι ζούσαν ζωή τρυφηλή, παίζοντας χαρτιά με χρήματα που καταχράστηκαν, καπνίζοντας και πίνοντας αλκοόλ.
 

Το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας όταν διέρρευσε ένα βίντεο που απεικονίζει τους έξι Βουδιστές γύρω από ένα τραπέζι ξενοδοχείου και να παίζουν πόκερ επί 13 (!) συνεχόμενες ώρες, πριν από την κηδεία ενός συντρόφου τους μοναχού.
 
«Το συνολικό άθροισμα των "χτυπημάτων" που ακούστηκαν πάνω στην τσόχα πρέπει να έφτασε το 1 δισ. γουόν (675.000 ευρώ)», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Σεονγκχό, ένας ανώτερος μοναχός του τάγματος Γιόγκιε, που αριθμεί πάνω από 10 εκατ. πιστούς σε όλη τη χώρα -σχεδόν το 20% του συνολικού πληθυσμού της Νότιας Κορέας.
 
Ο επικεφαλής του τάγματος προέβη σε δημόσια συγγνώμη, απολογούμενος για τις πράξεις των μοναχών, οι οποίες ντρόπιασαν το Γιόγκιε, αφού τόσο η χαρτοπαιξία, όσο και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά για τους πιστούς του Βουδισμού.
 
«Οι άνθρωποι αυτοί παρέβησαν τους κανόνες του Βουδισμού, αφού καταχράστηκαν χρήματα από τα ταμεία του τάγματος προκειμένου να τα ξοδέψουν πάνω στο τζόγο», συμπληρώνει ο Σεονγκχό, ο οποίος ήταν κι ο άνθρωπος που κατάγγειλε την πράξη τους, αλλά δεν θέλει να πει περισσότερα, γιατί, όπως δηλώνει, δέχτηκε απειλές για τη ζωή του και θα μιλήσει μόνο στις Αρχές της χώρας.
 
Τα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ τονίζουν πως το γεγονός αυτό, που καταγράφηκε από κρυφή κάμερα, είναι ενδεικτικό ενός υπόγειου πολέμου που μαίνεται ανάμεσα στους μοναχούς του τάγματος.
 
Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασίας για τους εορτασμούς για την επέτειο γέννησης του Βούδα ή Σιντάρτα Γκαουτάμα, που φέτος εορτάζεται στις 28 Μαΐου.