Ανησυχία του ΙΣΚΕ για τη μισθοδοσία των κληρικών

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 02/05/2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚΕ απέστειλε στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων επιστολή σχετικά με τις πληροφορίες για διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου από το κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία δια του προέδρου της ξεκαθάρισε προ ημερών ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, ενώ για το ίδιο θέμα αναμένεται απάντηση-ίσως και σήμερα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η αναφορά μας στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γίνεται γιατί αυτά τα κόμματα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται- να συγκεντρώσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το βράδυ της Κυριακής του Παραλύτου.

 Ανάλογη επιστολή ο ΙΣΚΕ είχε αποστείλει και στις 4 Απριλίου προς τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τους συνοδικούς μητροπολίτες, την απάντηση των οποίων δεν γνωρίζουμε αν έλαβε ο ΙΣΚΕ και ο πρόεδρός του π.Γιώργος Σελλής (φωτο).  

Η επιστολή του ΙΣΚΕ προς τους αρχηγούς των κομμάτων έχει ως εξής:

 

 

«Αξιότιμοι κύριοι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

 

δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών, τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρουν πως "τον Ιούνιο θα διακοπεί η μισθοδοσία του Εφημεριακού Ιερού Κλήρου από το Κράτος, σύμφωνα με τούς όρους πού έχουν συναποφασιστεί στο λεγόμενο "Μνημόνιο 2".

Η ως άνω πληροφορία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των χιλιάδων συναδέλφων μας καθώς επίσης και των χιλιάδων μελών των οικογενειών των οι οποίοι υπενθυμίζουμε ότι τυγχάνουν ενεργοί ψηφοφόροι των εκλογών.

Παρακαλούμε δια την σωστή και έγκυρη ενημέρωση. Ενημερώστε μας τί γνωρίζετε επί του συγκεκριμένου ως άνω θέματος και ποία είναι η θέση του πολιτικού φορέα πού εκπροσωπείτε για το θέμα της μισθοδοσίας των Κληρικών από το Κράτος.

 

 

Διά τό Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Πρωτοπρεσβύτερος

Γεώργιος Σελλής