Ι.Μ.Χαλκίδος: Εκδήλωση για την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/11/2016
Τιμητική Συναυλία - Αφιέρωμα στην μεγάλη ελληνίδα ερμηνεύτρια  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια των φετινών ΚΔ΄ Δημητρίων, τα οποία διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Παπαθανασίου εκ της Ι. Μονής Αγίου Γωεργίου ΑΡΜΑ, παλιού ενορίτου και επί χρόνια συνσργάτου στο νεανικό έργο του νεανικού έργου της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ι. Ναού και εκλεκτού μουσικού.
Στη Συναυλία παραβρέθηκε η ίδια η ερμηνεύτρια κ. Ελευθερία Αρβανιτάκη και τιμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την πολυετή προσφορά της στην ποιοτική έκφραση της ελληνικής μουσικής.
Η Συναυλία υπήρξε λαμπρή και άρτια οργανωμένη και αυτό γιατί όλοι οι συντελεστές συνεργάστηκαν άψογα και με πνεύμα αυτοθυσίας, ενώ απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τα τραγούδια της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, τα οποία αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές του κάθε ακροατή.
Η προσέλευση των κατοίκων της Πόλεώς μας ήταν συγκινητικά μεγάλη (το Συνεδριακό Κέντρο αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει το πλήθος των ανθρώπων), γεγονός που φανερώνει ότι οι Χαλκιδείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας, «διψούν» για ποιότητα σε όλες τις μορφές της τέχνης, ενώ παράλληλα και με αυτή τους την παρουσία έδειξαν ότι σέβονται, τιμούν και συντρέχουν το έργο της Τοπικής Εκκλησίας –δικό τους έργο στην πραγματικότητα- που με τις κάθε μορφής εκδηλώσεις Της είναι πάντα κοντά στο Λαό διδάσκοντας, ενημερώνοντας, νουθετώντας.
Αυτή η πληθωρική παρουσία του λαού της Χαλκίδος συνετέλεσε και στην συλλογή αρκετών τροφίμων για την ενίσχυση του συσσιτίου του Μητροπολιτικού μας Ι. Ναού, από το οποίο σιτίζονται καθημερινά 380 συνάνθρωποί μας και φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Εκκλησίας μας, όπου 360 άνεργοι και ανασφάλιστοι βρίσκουν καταφυγή και βοήθεια, αφού η συναυλία είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.