Πήρε την ευλογία του αρχιεπισκόπου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/11/2015
Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος, Γιώργος Μυλωνάς
 
Τον υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την κατάσταση στη χώρα.
 
Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, υποψήφιο διδάκτορα στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο στο Γαλάτσι και ζήτησε την στήριξή του για την επαναλειτουργία της Ομορφοκλησιάς.
 
Ο κ. Γιώργος Αμυράς, βουλευτής του Ποταμιού στη Β’ περιφέρεια Αθηνών, συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Για το ίδιο θέμα ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος τον βουλευτή του Σύριζα κ. Πέτρο Κωνσταντινέα.
 
Αργότερα το μεσημέρι, ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε στο γραφείο του τον πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρας. Ο επικεφαλής της ιταλικής πρεσβείας μετέφερε τα αισθήματα αλληλεγγύης του ιταλικού λαού προς τον ελληνικό λαό και αναφέρθηκαν στα κοινά και τις ομοιότητες των δύο χωρών. Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε στον Ιταλό Πρέσβη μια αναμνηστική πλακέτα του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος συνάντησε ακόμη το νέο Πρόεδρο της Θεολογικής σχολής στην Αθήνα κ. Θωμά Ιωαννίδη, καθώς και τον Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Ware. Ο Μητροπολίτης Κάλλιστος πρόκειται να μιλήσει και να συζητήσει με το κοινό για το έργο του «Η Δύναμη του Ονόματος» στη βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής (Αγ. Ελεούσης 4, Ψυρρή), την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα.
 
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi