"Τίποτα δεν θα φοβηθώ. Κοντά μου έχω τον Χριστό"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/05/2015

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Αν κρίνει κανείς από τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών και η φετινή κατηχητική χρονιά στην ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ελληνικού, είχε επιτυχή διαδρομή και εξίσου επιτυχές τέλος. Πρόσωπα γεμάτα χαμόγελο, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη στο Χριστό μας.

 

Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ο ιερός ναός ήταν κατάμεστος από παιδιά του κατηχητικού που βρέθηκαν εκεί για να γιορτάσουν την λήξη των μαθημάτων. Στο πλευρό τους οι γονείς και οι συγγενείς, οι ιερείς του ναού, π. Αθανάσιος, π. Στέφανος και π. Μιχαήλ και φυσικά οι κατηχητές και οι κατηχήτριες.

 

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με το Χριστός Ανέστη συνεχίσθηκε με τραγούδια γεμάτα Χριστό και Ορθοδοξία, προβολή μικρής ταινίας με απσσπάσματα από τις δραστηριότητες των μαθητών και μαθητριών του Κατηχητικού Σχολείου και έκλεισε με την χαρακτηριστκή ψαλμωδία του Εσπερινού "Φως Ιλαρόν" και το Χριστός Ανέστη.

 

Ο αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Σουλιμιώτης στην σύντομη ομιλία του,  αναφέρθηκε στην πνευματική αποστολή του Κατηχητικού, ευχαρίστησε τους κατηχητές και τις κατηχήτριες για το έργο τους και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας και μοίρασε σε όλα τα παιδιά από μια εικόνα της Αναστάσεως.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με αναμνηστική φωτογραφία.