Εργο "υψηλής σπουδαιότητας" το τέμενος στην Αθήνα

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/05/2015

ierovima.gr Στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί θεωρούν ότι η κατασκευή τεμένους στην Αθήνα, «είναι έργο που έπρεπε να είχε γίνει προ ετών». Μάλιστα συνεργάτης βουλευτή, έλεγε στους διαδρόμους της Βουλής: «κάποια έργα μπορούν να περιμένουν, αυτό όχι». Δεν ξέρουμε αν μεταξύ των έργων που ,κατά τον συνεργάτη του βουλευτή, «μπορούν να περιμένουν», είναι και αυτό της κατασκευής της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.

 

Ετσι λοιπόν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης κατέθεσαν τροπολογία για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα.

Οπως αναφέρει η τροπολογία, «επανακαθορίζονται τα στοιχεία του διαγράμματος, που αφορά σε τμήμα ιδίας συνολικής επιφανείας του ιδίου δημοσίου ακινήτου στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, όπου επιτρέπεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 3, ν.3512/2006, όπως ισχύει), η εγκατάσταση και κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών».

 

Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τη συγκεκριμένη τροπολογία.