«Για τον Εφραίμ θα ισχύσει ότι και για τους άλλους Έλληνες πολίτες»-Τί επιδιώκει η Ρωσία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 25/12/2011

Ανεπίτρεπες θεωρούν οι δικαστικές αρχές της χώρας μας, τις παρεμβάσεις της Ρωσικής Εκκλησίας στην υπόθεση του ηγουμένου Εφραίμ.

«Οι  δικαστικές αποφάσεις κρίνονται, αλλά παρεμβάσεις από άλλη χώρα στις δικαστικές αποφάσεις της χώρας μας είναι καταδικαστέες», τονίζουν ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί κύκλοι και συνεχίζουν: «Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους. Για τον ηγούμενο Εφραίμ θα ισχύσει όλα όσα ισχύουν και για τους άλλους πολίτες. Η απόφαση θα εκτελεστεί και αν ο ηγούμενος έχει προβλήματα υγείας θα νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της φυλακής».

Οι δεσμοί Ρωσίας και Μονής Βατοπαιδίου είναι ισχυροί και αυτή η ισχυρή σχέση δικαιολογεί την παρέμβαση της Ρωσίας στις  αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Μάλιστα τις επόμενες μέρες οι αντιδράσεις από Ρωσικής πλευράς θα ενταθούν.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσική Εκκλησία έφθασε στο σημείο να συνδέει την απόφαση για προφυλάκιση του Εφραίμ με την επίσκεψη του ηγουμένου στη Ρωσία όπου είχε μεταφέρει (σε προεκλογική για τη Ρωσία περίοδο) για προσκύνημα την Τιμία Ζώνη.

«Η ένταση που «χτίζεται» στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδος Ρωσίας, ίσως ανατρέψει την απόφαση για προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ», τονίζουν ακόμη διπλωματικοί κύκλοι.