Η εορτή των Αγίων Βαρβάρας και Νικολάου στην Τρίπολη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/12/2011

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος και του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στην περιοχή Σέχι Τριπόλεως, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.  Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, το  εσπέρας ετελέσθη  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Το Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μελχισεδέκ Γαλάνης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας. Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Θεοκλήτου Αθανασοπούλου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,  ο οποίος εκπροσώπησε  τον   Σεβ. Μητροπολίτη  Μαντινείας και Κυνουρίας, συλειτουργούντων  και άλλων  Κληρικών της Μητροπόλεώς μας. Επιπροσθέτως δε ο π. Θεόκλητος ομίλησε στους συμμετέχοντας για την  Μεγάλη αυτή Εορτή της Αγίας. Στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες έψαλαν θαυμάσια και απέδωσαν τους ύμνους οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού, που αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί, ότι όλοι είναι νέα Παιδιά, βοηθούμενοι από Ιεροψάλτες της Πόλεως και από τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τριπόλεως «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» που έχουν τον Άγιο Προστάτη τους. Πλήθος κόσμου, Ιερέων,  αρχόντων και Τριπολιτών συμμετείχαν με Ιεροπρέπεια  στης Εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Τριπόλεως την παραμονή αλλά και ανήμερα.Ανήμερα της Εορτής, το απόγευμα,  θα τελεσθεί όπως κάθε χρόνο ο Εσπερινός και θα ακολουθήσει η περιφορά των Αγίων Εικόνων της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού ανά την Ενορία. Ευχόμαστε  η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα και ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός να σκέπουν πάντας και να είναι βοηθοί σε όλους, χαρίζοντας  πρωτίστως υγεία. 

Την 6η Δεκεμβρίου  πανηγυρίζει μέ κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο Δημοτικό Πάπαρι του Δήμου Τριπόλεως την σεβάσμια μνήμη του Αγίου ενδόξου Νικολάου Επισκόπου Μυρών της Λυκίας του Θαυματουργού. Την Δευτέρα 5ην Δεκεμβρίου 2011, καί περί ώραν 6.00 μ.μ.

θά ψαλή Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλεξάνδρου. Την Τρίτη 6ην Δεκεμβρίου 2011, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, από τις 7 το πρωί θα ψαλή ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Προσκαλείται ο φιλόχριστος Λαός μας νά προσέλθη γιά νά λάβη τήν ευλογία του Θεού, μέ τίς πρεσβείες του Αγίου Νικολάου.