Ο χριστιανός και ο...Ολυμπιακός

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 26/12/2014

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

 

Περίπου 37 χρόνια διακονεί στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας ο π. Κωνσταντίνος Μαλτέζος. Το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό τον θεωρεί, όπως αποκάλυψαν στο ierovima.gr, «ψυχή του νοσοκομείου». Είναι ο κληρικός που έχουν εμπιστευθεί ως πνευματικό τους δεκάδες άνθρωποι που πέρασαν με οποιονδήποτε τρόπο από το Ασκληπιείο.

 

Ο π. Κωνσταντίνος είναι ο κληρικός που θα δώσει ελπίδα στους νοσηλευόμενους. Τους κρατά το χέρι, τους χαμογελά και με τον τρόπο του, χάρισμα λένε πολλοί, τους δίνει χαμόγελο και πίστη στα χείλη και την ψυχή.

 

Είναι ο κληρικός που έχει πετύχει με το πηγαίο χιούμορ του να επαναφέρει στην αγκαλιά της Εκκλησίας πολλούς ασθενείς και όχι μόνο.

 

«Είμαι χριστιανός, αλλά δεν πηγαίνω συχνά στην εκκλησία…Χριστούγεννα και Πάσχα…Έχω εξομολογηθεί μια φορά στο Γυμνάσιο και έχω κοινωνήσει δύο τρεις φορές», θυμάται πως είπε στον πατέρα Κωνσταντίνο  ο 55χρονος Παναγιώτης Γ. που νοσηλευόταν ύστερα  από επέμβαση στο ισχίο στην Ορθοπεδική κλινική του Ασκληπιείου. «Βέβαια και είσαι χριστιανός…Και ο Ολυμπιακός έσκισε χθες…Ωραία μπάλα έπαιξαν ο Σιδέρης, ο Γιούτσος…»

«Ποιος Σιδέρης και Γιούτσος, αυτοί παίζανε πριν από 30-40 χρόνια στον Θρύλο, παπά μου..Τί Ολυμπιακός είσαι;», αντέτεινε ο ασθενής για να λάβει την απάντηση «Και συ τέτοιος χριστιανός είσαι…»

 

«Εκείνη η συνομιλία μας και δύο άλλες που ακολούθησαν, ήταν αρκετές για να βρίσκομαι κάθε Κυριακή στην εκκλησία», μας εκμυστηρεύτηκε στο ierovima.gr ο 55χρονος.

 

Η παρουσία του πρωτοπρεσβύτερου Κωνσταντίνου Μαλτέζου στον Κλήρο, είναι ευλογία για την Μητρόπολη Γλυφάδας.