"Πλημμύρισε από παιδικές φωνές ο Προφήτης Ηλίας Πυλαίας"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/12/2014

    

 

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα των εορτών, και με σκοπό την καλύτερη πνευματική προετοιμασία μικρών και μεγάλων για τη βιωματική αντιμετώπιση των μεγάλων και σωτήριων μηνυμάτων των εορτών της Θείας Επιφανείας, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των παιδιών των κατηχητικών συνάξεων και της νεανικής κίνησης.

Τα μικρά παιδιά της ενορίας, μέλη του τμήματος προσχολικής και νηπιακής ηλικίας του Ιερού Ναού, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν με τις αγγελικές φωνούλες του τα κάλαντα.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, ανέγνωσαν ευαγγελικά κείμενα και έψαλλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους, ενώ η θεατρική ομάδα του Ναού παρουσίασε την παράσταση με τίτλο: «Την άγια εκείνη νύκτα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευρωπαϊκή παιδική χορωδία του Ιερού Ναού, η οποία παρουσίασε κάλαντα και τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τους συντελεστές και τους συνεργάτες της νεανικής κίνησης, μίλησε για το νόημα των εορτών προτρέποντας όλους να ζήσουν Χριστούγεννα με Χριστό, ενώ ως αναμνηστικό δώρο προσέφερε σε όλα τα παιδιά από μια Καινή Διαθήκη με την ευχή ο γεμάτος αγάπη λόγος του Θεού να καθοδηγεί πάντοτε τη ζωή τους.