Ι.Μ.Γλυφάδας: προσκυνηματική εκδρομή σε ενορίες του Λονδίνου και του Έσσεξ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/10/2011

Την Παρασκευή 30/9/2011 έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας 3/10/2011 το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας πραγματοποίησε προσκύνημα σε δύο Ενορίες του Λονδίνου και στην Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσεξ,  για τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας που διακόνησαν στις Ενορίες της Μητροπόλεως για το Εκκλησιαστικό έτος 2010-2011, ως ελάχιστο δείγμα αναγνωρίσεως της προσφοράς τους και ευγνωμοσύνης για την διακονία τους στα παιδιά μας όλων των ηλικιών και βαθμίδων, από Προνήπιο μέχρι Φοιτητές, Πτυχιούχους και Μεταλυκειακούς νέους και νέες των Νεανικών Συνάξεων .  

 Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος συνοδευόμενος από  3 Κληρικούς , μέλη της Επιτροπής Νεότητος : τον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλος, τον π. Γεώργιο Φειδόπουλο και π. Αντώνιος Χρήστου. 

Η πρώτη Ενορία που επισκεφθήκαμε στο Λονδίνο όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός την Παρασκευή και η Θεία Λειτουργία το Σάββατο ήταν του  Αγίου Νεκταρίου Λονδίνου  .  Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο. π. Χριστόδουλος,  Εφημέριος του Ιερού Ναού πρόσφερε μαζί με το αντίδωρο ευλογία από το βαμβάκι που υπάρχει  στη Λειψανοθήκη των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου που αλλάζεται κάθε χρόνο.  Στη συνέχεια παρέθεσε πλούσιο πρωινό   για όλους.

απόγευμα του Σαββάτου ο Εσπερινός τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Λονδίνου. Μετά τον Εσπερινό μεταβήκαμε στο Επισκοπείο του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου όπου μας υποδέχθηκε με πολύ χαρά και καλοσύνη, βγαίνοντας μάλιστα ο ίδιος στην είσοδο των Γραφείων της Αρχιεπισκοπής. Αφού ψάλαμε στο Ιερό Παρεκκλήσιο  μερικά τροπάρια ο Αρχιεπίσκοπος μας καλωσόρισε στη Αρχιεπισκοπή του. Μας πρόσφερε ευλογίες από  βιβλία, καθώς και ένα πλούσιο κέρασμα. Από την μεριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και την έμπρακτη αγάπη του Αρχιεπισκόπου. Τόνισε ότι θεωρήσαμε αυτή την συνάντηση, επιβεβλημένο καθήκον για να πάρουμε την ευχή του ως Ποιμενάρχη αυτής της χώρας και Αρχιεπισκοπής.

Την Κυριακή 2/10/2011, αναχωρήσαμε  για την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου,  στην περιοχήΕssexτης Ανατολικής Αγγλίας, ἡοποία ιδρύθηκε το 1959, από τον Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Σαχάρωφ, μαθητή και υποτακτικό του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου.  Εκεί μας υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Κάλλιστος με την σεβαστή ανδρική και γυναικεία αδελφότητα. Μετά την τέλεση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πλούσιο φαγητό στη τράπεζα της Ιεράς Μονής για όλους τους Εκκλησιαζομένους. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Ιεράς   Μονής και προσκύνημα στο τάφο του κτήτορα π. Σοφρωνίου που βρίσκετε σε κτύπτη όπου τελέσαμε Τρισάγιο. Φεύγοντας Το απόγευμα πριν αναχωρήσουμε από την Ιερά Μονή για το αεροδρόμιο, 4 οι μοναχοί μας είχαν ευλογίες υλικές και πνευματικές δίνοντάς μας, βιβλία εικόνες , dvdκαι κέρασμα. OΣεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο προσωπικά για την αβραμιαία πραγματικά φιλοξενία.