Αρχείο Ειδήσεων

Μύκονος: Αγιασμός της ομάδας μπάσκετ
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/10/2023

Οι αθλητές της ομάδας Μπάσκετ Μυκόνου ζήτησαν και έλαβαν την ευλογία της Θεοτόκου για τη νέα αθλητική περίοδο Στο Καθολικό της Ιεράς μας Μονής και έμπροσθεν της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής, ο Ηγούμενος Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος τέλεσε αγιασμό για τα μέλη της ομάδας Μπάσκετ, εν όψει της νέας αθλητικής περιόδου, με την παρουσία των αθλητών , του Προέδρου της Ομάδας κ. Αλέκου Αγγελετάκη και φίλων της Ομάδας.

δείτε περισσότερα »
Συνέδριο του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/10/2023

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει την ιδιαίτερη τιμή να ανακοινώσει ότι το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του περιοδικού Θεολογία, με γενικό τίτλο: «Η Ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας», το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 11 έως 14 Οκτωβρίου 2023, θα τιμήσουν διά της παρουσίας τους οι κάτωθι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι

δείτε περισσότερα »
Κίνδυνος κατάρρευσης!
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 03/10/2023

Ο Ιλμπέρ Ορταϊλί ανέφερε πως το ιστορικό μνημείο πρέπει να κλείσει, καθώς κινδυνεύει με κατάρρευση εξαιτίας του υπερβολικά μεγάλου αριθμού επισκεπτών, σε συνδυασμό με τις φθορές που έχει η Αγία Σοφία. «Μπορεί να επιτραπεί η είσοδος τόσων ανθρώπων σε ένα κτίριο 1.500 ετών; Τι θα συμβεί αν δεν κλείσει; Φυσικά και δεν μπορεί να επιτραπεί η είσοδος. Γι’ αυτό πρέπει να κλείσει και να αποκατασταθεί. Αέναη αποκατάσταση.

δείτε περισσότερα »
Κατήφορος..."Παράθυρο" για ευλογία ομόφυλων ζευγαριών
Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 03/10/2023

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, άφησε πλέον ανοικτό το «παράθυρο» στην ευλογία ομόφυλων ζευγαριών, εν μέσω μιας «εκκλησιαστικής εξέγερσης» στη Γερμανία. Σε επιστολή της 25ης Σεπτεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει πως υπάρχουν «καταστάσεις» που μπορεί να μην είναι «ηθικά αποδεκτές», αλλά για τις οποίες ένας ιερέας μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, αν μπορεί να δώσει την ευλογία του – εφόσον αυτή η ευλογία παραμένει κάτι ξεχωριστό από το μυστήριο του γάμου.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1