Αρχείο Ειδήσεων

Καλλίνικος, μητροπολίτης Έδέσσης, Οσία μορφή
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 23/06/2020

Στην Αγιοκατάταξη του Μητροπολίτη Εδέσσης κυρού Καλλινίκου προχώρησε σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έκανε αποδεκτό τον σχετικό φάκελο και ανέγραψε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον Μητροπολίτη Καλλίνικο.

δείτε περισσότερα »
Στηρίζουν τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 23/06/2020

Αμέτρητα είναι πλέον τα δημοσιεύματα, τα ψηφίσματα, τα δελτία τύπου, τα άρθρα, και οι ανοιχτές επιστολές από Ομοσπονδίες, Συλλόγους, Οργανισμούς, Σχολεία, Μοναστήρια, Ενορίες, Κοινότητες, Κληρικούς, Καθηγητές Πανεπιστημίου και επιφανείς Ομογενείς της Αυστραλίας, οι οποίοι εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ενώ συγκινητικά είναι τα όσα γράφουν αναφερόμενοι στο πρόσωπό του.

δείτε περισσότερα »
Με σεβασμό στη μνήμη αθώων θυμάτων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/06/2020

Με σεβασμό στη μνήμη των αθώων θυμάτων και στην ιστορία του τόπου μας και με την παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών της πόλεως και του νομού και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης με την ευκαιρία της 107ης επετείου του ολοκαυτώματος της πόλεως της Νιγρίτης και της ευρύτερης περιοχής της Βισαλτίας, που συνέβη κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο, από 17 έως 20 Ιουνίου 1913 και διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας και ο Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου Νιγρίτης, στις 20 και 21 Ιουνίου 2020.

δείτε περισσότερα »
Μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/06/2020

Ανδρέας Παπανδρέου: 24 χρόνια από τον θάνατό του – Μνημόσυνο στο Α’ Νεκροταφείο (εικόνες) – Τρισάγιο τελέστηκε σήμερα στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου στο Α’ Νεκροταφείο από την Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, 24 ακριβώς χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Το τρισάγιο τέλεσε ο Τιμόθεος Ηλιάκης, ενώ ανάμεσα στους παρόντες ήταν ο τηλεσκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1