Αρχείο Ειδήσεων

Η ΔΙΣ εκθέτει τον μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2020

«Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού

δείτε περισσότερα »
Ηλεία: Προσήλθαν μετά φόβου Θεού
Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 17/05/2020

Μετά από περίπου δύο μήνες στην Αμαλιάδα και στον Κάμπο οι καμπάνες ήχησαν, πιστοί προσήλθαν στους ναούς και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας.Οι πιστοί ακολούθησαν τα μέτρα που ορίζουν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας και η ΚΥΑ της πολιτείας με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ.

δείτε περισσότερα »
Σύρου Δωρόθεος: "Ευχαριστώ τον Θεό..."
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2020

Προχθές ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη με σκάφος στη νήσο Γυάρο και, ύστερα από πεζοπορία μιας ώρας, υπό τον καυτό ήλιο, έφθασε από το μικρό προβλήτα στο Κοιμητήριο του νησιού, όπου οι εγκαταλελειμμένοι από το χρόνο και τους ανθρώπους τάφοι μαρτυρούν τα ονόματα όσων εκτοπισμένων ενταφιάσθηκαν εκεί.Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε Τρισάγιο επί των τάφων, τους έρανε με άνθη και ανέγνωσε όσα ονόματα κεκοιμημένων διακρίνονται ακόμη πάνω στους σιδερένιους σταυρούς, με χρονολογίες 1949,1950,1954.

δείτε περισσότερα »
Αφόρισε και τον πρωθυπουργό ο μητροπολίτης Αμβρόσιος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2020

Τη Νίκη Κεραμέως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη Νίκο Χαρδαλιά αφόρισε ο Αμβρόσιος με αφορμή δηλώσεις της υπουργού Παιδείας που τον... εξόργισαν.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1