Αρχείο Ειδήσεων

Επίσκοπος Φωτικής: 55 χρόνια στο πλευρό των καρκινοπαθών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/10/2023

Βοηθός Επίσκοπος εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μηλιώνης.
Ο π. Νεκτάριος Μηλιώνης εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Φωτικής.
Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Φωτικής διακονεί επί 55 συναπτά έτη ως εφημέριος του αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας».
Τoν Μάρτιο του 1967 ο π. Νεκτάριος Μηλιώνης προσελήφθη ως διάκονος του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα, του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας», για να βοηθήσει στα ιερατικά καθήκοντα τον ασθενούντα τότε εφημέριο, αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Κουτή, ο οποίος ήταν και πνευματικός του Οσίου Πορφυρίου. Από το 1967 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 1969, όταν εκοιμήθη ο αοίδιμος π. Γεώργιος, υπηρέτησε ως διάκονος. Και από το 1970 μέχρι σήμερα ως πρεσβύτερος – εφημέριος του αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο Αγιος Σάββας», συνεχώς στο ίδιο νοσοκομείο επί 55 έτη.

δείτε περισσότερα »
Νεκτάριος Παρασκευάκος, Επίσκοπος Καριουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/10/2023

Βοηθός Επίσκοπος εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παρασκευάκος, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Συντονισμού Υποθέσεων της Ιεράς Συνόδου. Ο Αρχιμ. Νεκτάριος Παρασκευάκος εξελέγη με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Καριουπόλεως.

δείτε περισσότερα »
Αλέξιος Ψωίνος, Επίσκοπος Σταυροπηγίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/10/2023

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Γλυφάδας, είναι ο νέος Επίσκοπος Σταυροπηγίου. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη σημερινή δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής της ψήφισε για την εκλογή νέου βοηθού επισκόπου, δίνοντας στον π. Αλέξιο τον τίτλο του Επισκόπου Σταυροπηγίου.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1