Αιμοδοσία στην ενορία Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/09/2011

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης, που όχι μόνο διατρανώνει την αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, αλλά καταξιώνει τον όρο ανιδιοτέλεια. Είναι μια πράξη κατά την οποία δίνουμε κυριολεκτικά ένα κομμάτι του εαυτού μας για τον ξένο που είναι συνάνθρωπός μας!
Η κάλυψη των αναγκών σε αίμα είναι κοινός παγκόσμιος στόχος, τον οποίο πολλές χώρες, ανάμεσα τους και ανεπτυγμένες, δεν έχουν ακόμη επιτύχει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, τα δύο τελευταία χρόνια η ετήσια ποσότητα αίματος που διατίθεται από τις υπηρεσίες αιμοδοσίας είναι περίπου 625.000 μονάδες.
Στη χώρα μας χρειαζόμαστε περίπου 670.000 μονάδες αίματος για την κάλυψη των μεταγγίσεων των ασθενών μας.
Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι, παρά τις προσπάθειες για βελτίωση της αιμοδοτικής προσφοράς και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των εθελοντών αιμοδοτών, δεν καταφέραμε να γίνουμε αυτάρκεις σε αίμα...
Γι' αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται. Και μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της υγείας του ασθενούς.
Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι πολύ σημαντικό, γιατί αυτή η μονάδα αίματος θα σώσει τη ζωή περισσοτέρων από ενός ασθενών. Σαν μέλη της κοινωνίας έχουμε ευθύνη αν μπορούμε, και δεν είμαστε εθελοντές αιμοδότες.
Γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας να καταργηθεί σταδιακά η χρήση οικογενειακών και αμειβόμενων αιμοδοτών και να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στην εκπαίδευση, δραστηριοποίηση και συνεχή έλξη εθελοντών, μη αμειβόμενων αιμοδοτών, οι οποίοι και θα προσφέρουν αίμα τακτικά.
Δραστηριοποίησε τον εαυτό σου και γίνε εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς και εσύ να προσφέρεις αίμα, στην τακτική αιμοδοσία που διοργανώνεται από την ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, από τις 09.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (κάτωθεν του κωδωνοστασίου του Ιερού Ναού μας).

Έλα ! Μη διστάσεις!

Από την Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας του Ιερού Ναού Φανερωμένης Χολαργού