Λαμπρή θρησκευτική τελετή από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/09/2011

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το πρόγραμμα του εορτασμού της 47ηςΕπετείου της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου, επί τη Τεσσαρακοστή Εβδόμη επετείω της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο και ολοκληρώνονται  την Κυριακή με την Ιερά Λιτανεία.

Χιλιάδες πιστοί, από ολόκληρη την Ελλάδα αναμένονται να συμμετάσχουν σε αυτή τη λαμπρή θρησκευτική εκδήλωση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟΝ 24-9-11

Ωρα 11:00 π.μ.Μεταφορά και τοποθέτηση της Αγίας Κάρας του Αποστόλου στο Κέντρο του Ναού και έναρξη Προσκυνήματος Αυτής.

Ωρα 7:00 μ.μ.Έναρξη Μεγάλου Πολυαρχιερατικού Εσπερινού, στον Νέο Ιερό Ναό, χοροστατουντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25-9-11

Ωρα 6.00-9.00 π.μ. Όρθρος - Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ιερό Ναό.

Ωρα 7.00-10:30 π.μ. Όρθρος - Έναρξη Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσσης κ. Ελπιδοφόρου.

Ωρα 5.45 μ.μ.Εκκίνησις ιεράς Λιτανευτικής πομπής Αγίας Κάρας με κατεύθυνσιν προς ιχθυόσκαλαν και εκείθεν (διά θαλάσσης) πρός τον Μώλο Αγίου Νικολάου και Πλατεία Τριών Συμμάχων. Στην ιχθυόσκαλα και περί ώρα 6.15 θα τελεσθή αγιασμός για την έναρξη της νέας περιόδου των εργασιών των αλιέων, ιχθυοπαραγωγών και ιχθυοπωλών.

Ωρα 7.00 μ.μ.Ευχαριστήρια Δοξολογία στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.

Ωρα 7.30 μ.μ.'Εναρξη Ιεράς Λιτανείας, ή οποία διά της οδού Αγίου Ανδρέου θα κατευθυνθή στον Ιερό Ναό του Πολιούχου, όπου θα ψαλή η Ιερά Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα υπέρ του ευσεβούς ημών Έθνους και της Πόλεως ημών.