Εορτάζει αλλά ματαιώνει τη δεξίωση ο μητροπολίτης Σπάρτης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/09/2011

Ανακοίνωση της Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης: «Την 20ή Σεπτεμβρίου, όπως είναι γνωστό, η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας άγει τα σεπτά ονομαστήριά του.

Το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου στις 6.30, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Την επομένη ημέρα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα τελεσθούν ο όρθρος, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα μεταβεί στο επισκοπείο, όπου θα δεχθεί τις ευχές και θα προσφέρει το καθιερωμένο γλυκό στους εκκλησιαζόμενους και σε όσους θελήσουν να ευχηθούν για την εορτή του.

Λόγω της παρατεινόμενης και επιδεινούμενης οικονομικής ύφεσης, η οποία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνία μας και έχει βυθίσει σε πρωτοφανή θλίψη και κατάθλιψη το λαό μας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, συμμεριζόμενος τη δοκιμασία αυτή, θα ματαιώσει όλες τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, δηλαδή δεξίωση και απογευματινές επισκέψεις. 

Επιπλέον, παρακαλείται ο οποιοσδήποτε είχε σκοπό να στείλει γλυκά, δώρα ή λουλούδια στο Σεβασμιώτατο, να προσφέρει το αντίτιμο, ως δωρεά στα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Επ΄ ευκαιρία  ο Προεστώς της τοπικής μας Εκκλησίας εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον ιερό κλήρο και το φιλοποίμενα λαό της Ι. Μητροπόλεώς μας, για την αγάπη και τον απεριόριστο σεβασμό που τρέφουν στο πρόσωπό του και εύχεται ολόψυχα κάθε ευλογία για όλους από το Δωρεοδότη Κύριό μας».