Η Άρτα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/10/2014

I.M.Άρτης-Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο ευσεβής λαός της Άρτας υποδέχθηκε την Παρασκευή το απόγευμα την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, την οποία μετέφεραν στην πόλη ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης μετά πατέρων της Μονής.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε στην πλατεία Μονοπωλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος και στη συνέχεια εν πομπή ο Σεβασμιώτατος, ο Κληρος και ο πιστός λαός της Μητροπόλεώς μας κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση του Αγίου. Ο Σεβασμιώτατος, καλωσορίζοντας τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την ευλογία της μεταφοράς της Αγίας Κάρας, όσο και προς την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ, για τον κόπο που υπεβλήθησαν και παρακάλεσε τον άγιο Καθηγούμενο να απευθύνει λόγο οικοδομής στο εκκλησίασμα.

Στο κηρυκτικό του λόγο ο Γέροντας Γαβριήλ ετόνισε, μεταξύ άλλων, την πνευματική σχέση του Οσίου Δαβίδ με την πόλη της Άρτας, καθώς ο Άγιος επέρασε από εδώ, λόγω του γεγονότος ότι ο Γέροντάς του Ακάκιος διετέλεσε Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Άρτης. Μία σχέση, η οποία ανανεώνεται κάθε φορά που ο Άγιος επισκέπτεται την Άρτα δια της Τιμίας Κάρας του και ευλογεί, με αυτόν τον τρόπο, τον Κλήρο και το λαό της. Ευχήθηκε δε ο Άγιος να σκέπει με τις πρεσβείες του όλους τους Αρτινούς και να δίνει συχνά αυτές τις ευκαιρίες προσευχής και λατρείας του Τριαδικού Θεού, που αναδεικνύει τους Αγίους Του.

Στην Ιερά Παράκληση παρευρέθησαν και άρχοντες του τόπου μεταξύ των οποίων, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Στύλιος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Βαρέλης.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Κυριακή το βράδυ όπου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, με την πρωτοχριστιανική θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.