Η Πανήγυρις της Παναγίας της Λαγκαδιωτίσσης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/09/2011

    Με την προσήκουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ετελέσθη η Πανήγυρις της Παναγίας της Λαγκαδιωτίσσης.

    Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου , τα μέλη του Συλλόγου των Λαγκαδιωτών με ιδιαίτερη ευλάβεια και συγκίνηση, παρέλαβον την περίπυστο και θαυματουργή  Εικόνα της Παναγίας .Επιβιβάσθηκαν στο καΐκι του κ. Χατζηιωάννου Ευαγγέλλου και μετέβησαν στην περιοχή ¨Καναπίτσα¨ όπου και το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας. πλήθος Χριστιανών υποδέχθηκε στο λιμάνι της Καναπίτσας την Παναγία, από όπου σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή έως το Ιερό Παρεκκλησιο.

    Ετελέσθη ο Εσπερινός της Εορτής ,μετά το πέρας του οποίου ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση , την οποία είχε διοργανώσει ο Σύλλογος των Λαγκαδιωτών.

    Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη η Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Λαγκαδιωτίσσης από το Παρεκκλήσιο της προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και επανατοποθετήθηκε εις το προσκυνητάρι της ενώ τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των κακοιμημένων Λαγκαδιωτών.

    Υπογραμμίζουμε και Θυμίζουμε, ότι την Ιερά εικόνα της Παναγίας, έφερον με Αγάπη και Σεβασμό εκ της Λαγκάδος της Μικράς Ασίας, πρόσφυγες κατά την Μικρασιατική καταστροφή 

Εκ του Ιερού Ναού