Εγκαίνια Ιερού Ναού (ΓΟΧ) στην Αμαλιάδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/09/2011

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης)    Με κάθε μεγαλοπρέπεια έγιναν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του Ιερού ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή Κορδαλέικα Αμαλιάδας στην πανέμορφη Ηλεία, από τον Αρχιεπίσκοπο τον ΓΟΧ (παλαιό ημερολόγιο) , κ Καλλίνικο. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από το απόγευμα του Σαββάτου όπου τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνας κ.Γερόντιου, καθώς και την παρουσία του Αρχιεπισκόπου ,ο οποίος έφερε και τα τεμάχια των ιερών λειψάνων τα οποία τοποθετήθηκαν στην καθαγιασμένη  Αγία Τράπεζα του Ιερού ναού.

Ανήμερα των εγκαινίων ο Αρχιεπίσκοπος Καλλίνικος μαζί με τους μητροπολίτες Πειραιώς Γεροντίου και Αττικής κ. Χρυσοστόμου τέλεσαν τα εγκαίνια του ναού. Κατόπιν τελέσθηκε η θεία Λειτουργία ,όπου κατά την διάρκεια της έγινε και η ιερατική χειροτονία του μέχρι τώρα διακόνου Ιωσήφ από την Σερβία.

Στην κατάμεστη από πιστούς εκκλησία ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την αξία της ακολουθίας των εγκαινίων ενός καινούργιου ναού,καθώς και για τον αγώνα που πρέπει να κάνει κάθε χριστιανός προκειμένου να ζ ει μία ενάρετη ζωή που θα τον ωφελεί πνευματικά τον ίδιο και τους γύρω του. Επίσης τόνισε την σημασία της χειροτονίας μιας κι όπως είπε οι καιροί σήμερα είναι πολύ δύσκολη και ιδιαιτέρως για ένα νέο ιερέα. Μετά το πέρας της θείας  λειτουργίας ακολούθησε εορταστική τράπεζα προσφορά των κτητόρων του ιερού ναού προς όλους του παρευρισκομένους. Τους ύμνους των εγκαινίων έψαλλε  βυζαντινός χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Ιωάννου Καχιόπουλου