Η μητρόπολη Πάτρας, δεν επιθυμεί τα «Κορίτσια με τα μαύρα»-Προκλητική απάντηση του σεναριογράφου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/08/2011

«Τα κορίτσια με τα μαύρα» στις 3 Σεπτέμβρη πάνε Πάτρα για να παρουσιάσουν την παράστασή τους  αλλά η Μητρόπολη εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση.Η απαίτηση της Μητρόπολης Πάτρας να μην γίνουν οι παραστάσεις του δημοφιλούς θεατρικού έργου " Τα κορίτσια με τα μαύρα", ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της θεατρικής παράστασης, μίλησε με προκλητικό τρόπο στο δελτίο του Alter για την απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Πατρέων να μην βρίσκεται η παράσταση υπό την αιγίδα του, μετά από έκκληση της Μητρόπολης Πάτρας. Είναι αλήθεια ότι  επιθυμία της πλειονότητας του λαού της Πάτρας ήταν να  παρέμβει η Εκκλησία  και να μη γίνει η παράσταση, τουλάχιστον υπό την αιγίδα του δήμου, θεωρώντας ότι η χριστιανική θρησκεία και η Εκκλησία "θίγονται μέσα από αυτή τη σάτιρα, όπως  η πίστη καθώς και τα ιερά και τα όσια της φυλής μας".

Ο σεναριογράφος δήλωσε πως δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προκαλέσουν το θρησκευτικό συναίσθημα και πως το κείμενο της παράστασης είναι στη διάθεση του καθενός που το αμφισβητεί. Έκανε λόγο ακόμα  για φασιστοειδή συμπεριφορά μεσαιωνικού τύπου, (υπερβολικός και άδικος ο χαρακτηρισμός) ενώ ενημέρωσε πως η παράσταση θα πραγματοποιηθεί έστω και αν δεν βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων. Επίσης τόνισε ότι  αν ανάψουν "φωτιές» έξω από το θέατρο, θα είναι εκεί για να αναφωνήσουν όλοι μαζί προς τη μεριά της  μητρόπολης:"Ευτυχισμένο το 1967".