Οι Καλαβρυτινοί τίμησαν τον ποιμενάρχη τους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/08/2011

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 10ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος, που πραγματοποιήθηκαν στην Κλειτορία Καλαβρύτων, και που φέτος διοργανώνει ο ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων και άλλους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, τιμήθηκε μεταξύ αξιόλογων επισήμων προσώπων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος για την τεράστια ποιμαντική , πνευματική, πολιτιστική και εθνική προσφορά του στην επαρχία των Καλαβρύτων κατά την διάρκεια της 35ετούς επιτυχούς ποιμαντορίας του, με ειδική χρυσή πλακέτα που αναφέρει τα εξής: «10ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα. Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών 1873. Τιμής ένεκεν, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ, για την προσφορά του στον ελληνορθόδοξο πολιτισμό. Κλειτορία, 19 Αυγούστου 2011».

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, οι Βουλευτές, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Νικόλαος Νικολόπουλος, οι τοπικοί φορείς, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλαβρύτων και φυσικά ο Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πατρών κ. Αθανάσιος Φραντζής, ο οποίος μίλησε και βράβευσε τον Ποιμενάρχη μας. 
 
Στις ομιλίες τους, τόσο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αναφέρθηκαν διεξοδικά στο έργο και την μεγάλη προσφορά του Ποιμενάρχη μας.

Ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας τον λόγο, συνεχάρη τα μέλη του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου για τις δραστηριότητές τους και τα μέλη των συγκροτημάτων για την άψογη, επιτυχημένη και όμορφη παρουσία τους στις εκδηλώσεις. Βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε τους φορείς για την τιμητική διάκριση που του έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις μετείχαν πάνω από 35 χορευτικοί σύλλογοι και όμιλοι που με την άψογη εμφάνισή και τα χορευτικά τους ενθουσίασαν τους ντόπιους και τους επισκέπτες που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.