Σε συναγερμό η Εκκλησία λόγω των ν/σ για ναρκωτικά και μεταμοσχεύσεις

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2011

 Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. 

- Πρίν την έναρξη της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος, παρουσία των Συνοδικών Συνέδρων, τέλεσε Τρισάγιο στο Παρεκκλήσιο του Συνοδικού Μεγάρου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρού Διονυσίου, ο οποίος ποίμανε θεοφιλώς την Επαρχία του επί τριανταδύο έτη. 

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

- H Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

- Κα­τό­πιν της παρουσιάσεως στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των βασικών αρχών του υπό κατάρτιση βασικού Νομοσχεδίου για τα Ναρκωτικά, απεφασίσθη όπως η αρμόδια για τα θέματα αυτά Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων παρακολουθεί ανελλιπώς το θέμα και παρέμβει κατά την διαβούλευση του Νομοσχεδίου, υποστηρίζουσα τις θέσεις της Εκκλησίας.

- Κα­τό­πιν της ψηφίσεως του Νομοσχεδίου για την δωρεά οργάνων και την εικαζομένη συναίνεση χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν καν οι θέσεις της Εκκλησίας, απεφασίσθη:

α) Νά ανακληθεί ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

β) Νά αποσταλεί Εγκύκλιος προς τον Λαό για να ενημερωθεί σχετικά με τις θέσεις της Εκκλησίας για το θέμα αυτό, η οποία υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζομένη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των Μεταμοσχεύσεων.

- Τέλος η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με Υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου