Πανηγυρίζει το μοναστήρι της «Παναγίας του Έβρου» στη Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2011

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 η Εκκλησίας μας εορτάζει την Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και όπως κάθε χρόνο,  έτσι και φέτος, πανηγυρίζει το μοναστήρι της «Παναγίας του Έβρου» στη Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως. Αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία και για την περιοχή μας γενικότερα,  η παρουσία της Αδελφότητας των Μοναζουσών, αφού αθόρυβα και σεμνά, χαρίζει τις πνευματικές της ευεργεσίες σε πολλούς συμπατριώτες μας, ενώ με τις  προσευχές των αδελφών σκεπάζει τα προβλήματα και τις ανάγκες της επαρχίας μας. Η Ιερά Μονή της «Παναγίας του Έβρου» της Μάκρης,  δέχεται χιλιάδες χριστιανούς κάθε χρόνο και η Παναγία μας θαυματουργεί, ευλογεί και ανταποκρίνεται στην προσευχή και στην πίστη όλων όσων προστρέχουν στη Χάρη της. 

Στις ακολουθίες του φετινού εορτασμού της Πανηγύρεως του μοναστηριού της Μάκρης, εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης μας κ. Ανθίμου,  θα συμμετάσχει και ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπης Ριμνικίου της Ρουμανίας κ. Αιμιλιανός. 

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Πανηγύρεως  

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011: Στις  6.30 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ανθίμου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου της Ρουμανίας, κ. Αιμιλιανού.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011: Από τις 7.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους δύο Αρχιερείς, ενώ θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της «Παναγίας του Έβρου» εντός του περιβόλου της Ιεράς Μονής.     

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως