Τρεις μητροπολίτες στο "Άγιο Όρος" της Εκκλησίας της Πολωνίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2011

Στην Πολωνία βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μαζί με τους σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειο και Κοζάνης κ. Παύλο.

Στη συνοδεία τους μετέχουν ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος Αρχιμ. Χαρίτων Τούμπας και ο Γραμματεύς ΓΦΤ της ιεράς Μητροπόλεως Κοζάνης πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Βαχτσεβάνος.

Τους τρείς Μητροπολιτες προσεκάλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας προκειμένου να λάβουν μέρος στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ομώνυμη ιερά μονή στην Γραμπάρκα. 

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τους σεβασμιωτάτους και το βράδυ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν τους στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην θρησκευτική Υπηρεσία του Πολωνικού στρατού, όπου προΐσταται ο θεοφιλέστατος επίσκοπος κ. Γεώργιος, ο οποίος τους ξενάγησε και στη συνέχεια παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν τους.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ανταπόκριση από τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Γκραμπάρκα που αποτελεί το «Άγιο Όρος» της Εκκλησίας της Πολωνίας.