Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να κρατήσουμε την ενότητά μας»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/08/2011

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης στην περιοχή Παλιουργιά της ενορίας Μελίβοιας Αγιάς τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, παρουσία πλήθους κατοίκων της περιοχής. 

Ο κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στην τοποθέτηση ιερών Λειψάνων Αγίων Μαρτύρων στην βάση της Αγίας Τραπέζης, κατά την ώρα των Εγκαινίων, αναφέρθηκε στο παράδειγμα και την θέση των Μαρτύρων στη ζωή της Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι «οι Μάρτυρες υπήρξαν οι κήρυκες της αληθείας, υπήρξαν οι ελεύθερες ψυχές που προτίμησαν να θυσιάσουν τη ζωή τους παρά να θυσιάσουν στα είδωλα και να υποκύψουν στους πειρασμούς, στις απειλές και στη βία. Αυτοί απήντησαν στη βία με την ταπεινή αγάπη, την αγάπη στο Χριστό και θεμελίωσαν την Εκκλησία του Χριστού στο αίμα τους και έτσι σήμερα εμείς συνεχίζουμε να ζούμε αυτό το θαύμα της παρουσίας της Εκκλησίας στη ζωή μας…» Χαρακτήρισε δε «ευλογία» για τον τόπο την παρουσία και την ύπαρξη της Εκκλησίας, την ανέγερση νέων Ναών και την δημιουργία νέων ενοριών και σημείωσε ότι «το έργο της Εκκλησίας είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για το λαό μας, κυρίως στη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος…» 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας στον τόπο και στον λαό μας και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία παρέμεινε πάντα μάνα του γένους και τροφός, κράτησε ζωντανούς τον πολιτισμό και τη γλώσσα, διατήρησε την ενότητα του λαού, δεν διεκδίκησε ποτέ την εξουσία και ούτε πρέπει να την διεκδικήσει, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να διακονεί το λαό. Αυτό πράττει, με συνέπεια και θυσιαστική διάθεση και αυτόν τον καιρό. Έτσι, λοιπόν, ο κάθε Ναός, η κάθε Θεία Λειτουργία συμβολίζουν την ενότητα του λαού, στο κέντρο της οποίας είναι ο Χριστός, η ζωή μας, η ελπίδα μας…»

Επιμένοντας στην ανάγκη της ενότητας τόνισε ότι «πρέπει τώρα να δουλέψουμε σκληρά, πρέπει να κρατήσουμε την ενότητά μας εάν θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα υπερήφανη και ελεύθερη»   

Εκ του Γραφείου Τύπου