«85 χρόνια περίμενα την Εκκλησία να λειτουργήσει!»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/07/2011

Με τη δέουσα λαμπρότητα  και με την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη τα Θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου και Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος στην περιοχή της Ρεντίνης Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή των Θυρανοιξίων παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Νικόδημος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας κ.κ. Γεννάδιος.

Επίσης παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Δήμου Βόλβης κ. Διαμαντής Λιαμμάς και ο Ταξίαρχος της 1ης  Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών  κ. Δημήτριος Μήττας.

Με το πέρας του αγιασμού των Θυρανοιξίων ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε την συγκίνηση του διότι στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρχε ιερός ναός που να εξυπηρετεί  τις λειτουργικές ανάγκες του τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι η ολοκλήρωση του έργου σφραγίζεται από την προσωπική εργασία, τον κόπο και τον μόχθο των πιστών. Μετά από πολλούς αιώνες ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια μίας ηλικιωμένης κυρίας, κατοίκου της περιοχής «85 χρόνια περίμενα την Εκκλησία να λειτουργήσει!».  

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ευχαρίστησε προσωπικά τον καθένα που εργάστηκε και συνέλαβε με οιονδήποτε τρόπο στην ολοκλήρωση του αξιόλογο τούτο έργο ποιμαντορικής μερίμνης. 

Κατόπιν ακολούθησε Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μποτσουάνας κ.κ. Γενναδίου.

Στο τέλος του Εσπερινού τον πανηγυρικό της εορτής εκφώνησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο  οποίος, αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στο βίο της Αγίας Ειρήνης, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη  για το αξιόλογο πνευματικό του έργο.

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)