Βιβλιοπαρουσίαση από τη Μητρόπολη Χαλκίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/07/2011

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 και ώρα 8.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Άγιος Θεοφύλακτος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος ο Χαλκιδεύς» και οι Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ, με αφορμή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ» της συγγραφέως Φώτως Σκορδά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί άνθρωποι, γονείς με τα παιδιά σου και τμήμα παιδιών από το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ν. Ευβοίας, τους οποίους ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος.

Την συγγραφέα παρουσίασε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Ειρήνη Πολυχρόνη, ενώ στη συνέχεια ή κ. Σκορδά με έναν ιδιαίτερα λυτρωτικό  και παραστατικό τρόπο αφηγήθηκε την ιστορία της συγγραφής του βιβλίου και το δέσιμο με τον ήρωα της. Μια απέριττη περιγραφή  που έμοιαζε με ένα κουβάρι που ξετύλιξε με έντονο συναισθηματισμό.  Κατά την διάρκεια της αφήγησης προβλήθηκαν σχετικά videoτα οποία είχε επιμεληθεί με ευαισθησία ο π. Σωτήριος Χατζόπουλος, Κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Καισαριανής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστικούς παράγοντες της Εκδήλωσης ενώ, συνοψίζοντας όσα παρουσιάστηκαν και ακούστηκαν στην Εκδήλωση  εστίασε στα «ιδιαίτερα» παιδιά, στις αξίες τους, το δικαίωμα στη ζωή και στην διαφορετικότητά τους που λαθεμένα από κάποιους ακόμα και σήμερα δεν γίνεται αποδεκτή.

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε είναι ένας ύμνος στη ζωή, τη ζωή που αν και δύσκολη μερικές φορές κρύβει πάντα ευχάριστες εκπλήξεις στην επόμενη γωνία. Ο ήρωάς του, ο Γιάννης είναι ένα ιδιαίτερο παιδί που μοιάζει με άγγελο. Τι λιγουρεύεται, που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει και να του το δώσει; Πως ξέφυγε από τον κλέφτη που τον απήγαγε και ποια σχέση έχουν όλα αυτά με τον Παράδεισο; Ποιος τον έκλεψε, πως τον έκλεψε και τι πήρε; Ένα βιβλίο αφιερωμένο στους γονείς με ''ιδιαίτερα'' παιδιά.

Η συγγραφέας Φώτω Σκορδά γεννήθηκε στην Αθήνα. 'Έχει σπουδάσει Γαλλική φιλολογία και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών με θέμα «Πολιτισμός των Τεχνών». Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. 'Έχουν κυκλοφορήσει 7 βιβλία της από τις εκδόσεις ΑΤΛΑΝΤΙΣ και άλλα 4 βιβλία από τις εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ.

            Το βιβλίο διατίθεται  από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως  «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ»που βρίσκεται επί της οδού Αβάντων 32, Χαλκίδα, τηλ. 22210 79217