Διήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων στην Τήνο για τη Μεγαλόχαρη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/07/2011

Η Τήνος προσκύνησε με ευλάβεια τη Μεγαλόχαρη με αφορμή την εορτή μνήμης του οράματος της Αγίας Πελαγίας. Χιλιάδες κυκλαδίτες αλλά και προσκυνητές από όλη την Ελλάδα τίμησαν το Σάββατο το βράδυ την Ιερά Εικόνα της Μεγαλόχαρης, που επέστρεψε με λιτανευτική πομπή από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου στον Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Η λιτανεία ξεκίνησε από το Μοναστήρι λίγο μετά τις επτά το απόγευμα όπου μετά από περίπου δύο ώρες και κατέφθασε προς ευλογία του λαού στην πλατεία Παντανάσσης, με όλες τις πρέπουσες τιμές.

Προεξάρχων της λιτανευτικής πομπής ήταν ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων. Ο  Μητροπολίτης Σύρου από την εξέδρα του Λιμένος, αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τη βοήθεια της Παναγίας η κρίση θα ξεπεραστεί. 

Στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, είχε προσκαλέσει και τίμησαν με την παρουσία τους, οι μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Καστορίας κ.Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ,Πατρών κ.Χρυσόστομος και Κορίνθου κ. Διονύσιος.