Σύσταση Εκκλησιαστικού Μουσείου στη Μακρινίτσα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/07/2011

Την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος για την τεχνική υποστήριξη του έργου «Εκθετήριο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρινίτσας» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, κατά την συνεδρία της 30ής Μαΐου 2011. 

Όπως αναφέρει με επιστολή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ο Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσης κ. Ιωάννης Γκουντέλιας «νιώθουμε την υποχρέωση να συγχαρούμε το Εκκλ/κό Συμβούλιο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρινίτσας για την συγκινητική πρωτοβουλία που ανέλαβε να προωθήσει την υλοποίηση μιας εξαιρετικής ιδέας του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου….»

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Γκουντέλιας σημειώνει ότι «Το Εκκλ/κό Μουσείο αφενός μεν θα περισώσει τα σημαντικότατα κειμήλια των εξωκλησιών της Μακρινίτσας, τα οποία σήμερα εκτίθενται στην φθορά του χρόνου και τον κίνδυνο των αρχαιοκαπήλων, αφετέρου δε θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού που ήδη ανθεί στην περιοχή του βορειοδυτικού Πηλίου…»

Και ο κ. Γκουντέλιας καταλήγει: «θα είμαστε αχάριστοι αν δεν απονέμαμε εύσημα σε όσους συνέβαλαν, εργάστηκαν άοκνα και υλοποίησαν την ιδέα αυτή του ρέκτη Μητροπολίτη μας, ο οποίος, πέρα από το ποιμαντικό και πνευματικό του έργο, παρεμβαίνει στα πολιτιστικά δρώμενα ενός τόπου με τεράστια παράδοση στον τομέα αυτό, αλλά και για τη σύνολη κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής μας έχει και καταθέτει πολύτιμες απόψεις»

Εκ του Γραφείου Τύπου