Λαϊκό προσκύνημα και εκκλησιαστική σεναριολογία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/07/2011

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Χίου, κυρού Διονυσίου με τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου να δίνουν σύσσωμες το παρόν. Η σωρός του Μακαριστού Διονυσίου, έφθασε σήμερα τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής και παρελήφθη από τον Ταξίαρχο της 96 ΑΔΤΕ, Μενέλαο Μεϊμάρη και εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι έχουν ξεκινήσει δειλά-δειλά τις συζητήσεις για την αναπλήρωση του μητροπολιτικού θρόνου στη χηρεύουσα μητρόπολη. Αν και είναι ασέβεια προς τον μακαριστό μητροπολίτη, εν τούτοις είναι υποκριτής εκείνος που θα πει ότι στο τραπέζι δεν έχουν πέσει ονόματα κληρικών που θα ήταν άξιοι συνεχιστές του έργου του μακαριστού μητροπολίτη Διονυσίου. Επιπλέον η συζήτηση για τη διαδοχή ανοίγει πλήθος σεναρίων, αφού αρχιμανδρίτες πάνε κι έρχονται και το καλοκαίρι ή για την ακρίβεια το τέλος του καλοκαιριού θα κρύβει εκκλησιαστικές εκπλήξεις.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 12.00 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου ο οποίος θα φθάσει στο νησί αεροπορικώς στις 09:30 το πρωί της Τρίτης. (φωτο και πληροφορίες για το προσκύνημα και την Εξόδιο από το kounoupi.gr