Η Αποκάλυψη του Ιωάννη και σε θεατρική απόδοση

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 18/07/2011

Οι επισκέπτες της Πάτμου στις 26 με 30 Ιουλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια ιδιαίτερη εμπειρία. Ο Πάτμιος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “ΤΕΧΝΗ” θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη θεατροποιημένη απόδοση του βιβλίου της Αποκάλυψης, στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου του Ιωάννη.

Η Αποκάλυψη, καταληκτήριο κείμενο της Βίβλου, έχει ως κείμενο διεθνή ακτινοβολία και σημαντική ιστορική αξία και έχει παγκοσμίως συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της Πάτμου. Η πραγματοποίηση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πάτμου καθώς και του Δήμου Αθηναίων ενώ σημαντική κρίνεται η συμπαράσταση της πνευματικής ηγεσίας (Ι.Μ Πάτμου) η οποία έχει εξαιρετικά δώσει άδεια υλοποίησης του συγκεκριμένου γεγονότος στον ευρύτερο χώρο του σπηλαίου.

Η σκηνοθεσία ανήκει στους σημαντικούς Γερμανούς σκηνοθέτες BarbaraHoffmannκαι TillSterzenbach.

Σε δήλωση της σκηνοθέτιδας αναφέρεται: “...Οπωσδήποτε τη ραχοκοκαλιά του διατρέχει ο αέναος πόλεμος καλού – κακού. Πέραν αυτού όμως επιλέξαμε να εστιάσουμε και να διακινδυνεύσουμε σκηνικές αναφορές στην αγωνία του σημερινού ανθρώπου να ερμηνεύσει σύγχρονα κοινωνικά και φυσικά φαινόμενα μέσα από τον προφητικό λόγο του Ευαγγελιστή. Είναι τεράστια η πρόκληση που έχουμε θέσει στον εαυτό μας να δημιουργήσουμε εκείνη την μυστηριακή ατμόσφαιρα, τις εικόνες και τους ήχους που θα μεταδώσουν κατά το δυνατόν στον θεατή εν είδη παλμού κάτι από το μεγαλειώδη ρυθμό του κειμένου...”.

Αποσπάσματα του έργου θα είναι μεταφρασμένα σε 4 γλώσσες. (πηγή techni-patmos.gr)