Ετήσια συνάντηση νέων στην Παναγία Σουμελά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/07/2011

Κατά το τετραήμερο 14 μέχρι και 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ιερού προσκυνήματος της ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Παναγία Σουμελά» το 13οΣυναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων.

Το Συναπάντημα αποτελεί την ετήσια συνάντηση στις εγκαταστάσεις της «Παναγίας Σουμελά», των νέων ποντιακής καταγωγής από όλη την Ελλάδα και τη Διασπορά (Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Ρωσία, Γεωργία, κλπ).

Κάθε χρόνο και για ένα τετραήμερο, πολυπληθείς αντιπροσωπείες, πάνω από 500 νέοι εκπρόσωποι Ποντιακών Σωματείων, διανυκτερεύουν στην Παναγία Σουμελά, καθώς και συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Στη συνάντηση αυτή, που έχει πλέον καταστεί θεσμός, η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με το Σωματείο και το Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα .

Επιλέγουν κάθε χρονιά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για επίκαιρα κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά θέματα του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ δίδεται η ευκαιρία να γίνει η γνωριμία με καταξιωμένους επιστήμονες, συγγραφείς και καλλιτέχνες που συμβάλλουν στην τεκμηρίωση, καταγραφή της Παράδοσης.