Μνημόσυνο υπερ πεσόντων στην άλωση της Τριπολιτσάς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/09/2014

Την Δευτέρα  22α   Σεπτεμβρίου  2014 το εσπέρας  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως  ετελέσθη   Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Πρόδρομου και Βαπτιστού Ιωάννου. 

            Την Ιερά Αγρυπνία ετέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αιμυαλών Γορτυνίας, τη ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας,   συνεπικουρούμενος και από άλλους κληρικούς. 

Πλήθος κόσμου,   ευλαβών  και φιλέορτων  Χριστιανών  προσήλθαν  στην  Ιερά  αυτή Ακολουθία  για να τιμήσουν τον Τίμιο Πρόδρομο,  τον Προφήτη Ζαχαρία και την σύζυγο αυτού Ελισάβετ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη Ιερό Μνημόσυνο υπέρ των Πίστεως και Πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων κατά την  αλώσει της Τριπολιτσάς, Προκρίτων, Αρχιερέων  και Θεοδώρου του Κολοκοτρώνη μετά  των συμπολεμιστών αυτού  επ’ ευκαιρία της  επετείου της αλώσεως την 23η Σεπτεμβρίου.

Ευχόμαστε οι πρεσβείες και η προστασία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου  να σκέπουν πάντας, χαρίζοντας υγεία και ό,τι αγαθό και επιθυμία η καρδία εκάστου συνανθρώπου μας ποθεί.

                                                + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας