Στο «Ιονικό Χωριό» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/07/2011

Το «Ιονικό Χωριό» καταλαμβάνει μια ειδυλλιακή παραθαλάσσια δασική έκταση 11.500 στρεμμάτων που αρχίζει από την παραλία της Γλύφας του νομού Ηλείας, η οποία παραχωρήθηκε με απόφαση του 1966 της Ελληνικής Κυβέρνησης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και λειτουργεί από το 1970 ως θερινές κατασκηνώσεις για νέους και νέες από τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά τις κατασκηνώσεις τον Αύγουστο του 2006.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδεύει την 37μελή   Αρχιεπισκοπική Μητροπολιτική Χορωδία Νέων, η οποία παρότι έχει μόνο δέκα χρόνια ζωής, παράγει πολιτιστικό έργο ικανό να παρουσιαστεί όχι απλά στις μεγαλύτερες μουσικές αίθουσες της Αμερικής, αλλά και στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, όπου περιοδεύει από τις 2 – 12 Ιουλίου.  Τη μουσική διεύθυνση έχει η Μαρία Κολέβα ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο διακεκριμένος πιανίστας και συνθέτης Βασίλης Βαρβαρέσος.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου το βράδυ, η χορωδία καταχειροκροτήθηκε στη συναυλία που έδωσε στον ιστορικό ναό της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη,

Η συναυλία στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία στις 8 Ιουλίου, 8 μ.μ. , ενώ στις 12 Ιουλίου θα δώσει συναυλία στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο χωριό Βαρθολομιό της Ηλείας, που συμπλήρωσαν 40 χρόνια ζωής και φιλοξενούν κάθε χρόνο δεκάδες ελληνόπουλα της Αμερικής, τα οποία γνωρίζουν την Ελλάδα.