Πρόθυμος για απαντήσεις ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά δεν υπήρχαν ερωτήσεις…

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/07/2011

Πρόθυμος να απαντήσει σε όλα και να βγάλει ειδήσεις ήταν ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αλλά οι ερωτήσεις που έγιναν από την κυρία Έλλη Στάη στην μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ , δεν του άφησαν περιθώρια. Ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την κατανόησή του για την αγανάκτηση του λαού που δοκιμάζεται, αλλά τόνισε ότι «υπάρχει ελπίδα, υπάρχει δυνατότητα».

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους Συνοδικούς μητροπολίτες με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μισθοδοσία των κληρικών, ενώ αναφερόμενος στη φορολόγηση της Εκκλησίας είπε ότι «φορολογούμαστε πιο πολύ από όλους».

Η συνέντευξη δεν προσέφερε κάτι καινούργιο, προφανώς γιατί η κ. Στάη αγνοεί τα εκκλησιαστικά ζητήματα. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η στάση που είχε απέναντι στον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. «Από το γραφείο του Αρχιεπισκόπου, έχουν περάσει πολιτικοί, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι, αλλά ουδείς και ουδεμία κάθισε σταυροπόδι απέναντι από τον μακαριώτατο! Αυτό για εμάς τους κληρικούς αποτελεί ασέβεια. Κάποιος θα έπρεπε να πει στη δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης πώς κάθονται απέναντι από τον Αρχιεπίσκοπο», ήταν το σχόλιο μητροπολίτη που παρακολούθησε την συνέντευξη του μακαριωτάτου.

Πάντως η κυρία Έλλη Στάη κλείνοντας τη συνέντευξη συνέστησε στον κ. Ιερώνυμο να δίνει συνεντεύξεις συχνότερα.