Η Ι.Μ.Βεροίας στηρίζει τους οικονομικά πάσχοντες

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/07/2011

Μέχρι σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αποφεύγει να δίνει δημοσιότητα στο φιλανθρωπικό της έργο ανταποκρινόμενη στο Γραφικό κέλευσμα «να μη γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά».

Όμως, αυτή η πρακτική παρεξηγείται μερικές φορές από ορισμένους ανθρώπους που νομίζουν ότι επειδή δεν το διαφημίζει δεν ασκεί κιόλας η Μητρόπολη φιλανθρωπικό έργο. Έτσι στην περίσταση αυτή θα ακολουθηθεί το Αποστολικό: «Την διακονία σου πληροφόρησον».

Γίνεται λοιπόν γνωστό ότι το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως από το Πάσχα 2011 μέχρι σήμερα διέθεσε συνολικά 47 τόνους τρόφιμα, εκ των οποίων 22 τόνοι αλεύρι και 25 τόνοι διάφορα τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, λάδι κά). Τα ανωτέρω διανεμήθηκαν με τη βοήθεια και συνδρομή του Ηγουμένου και των αδελφών της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, σε Ιδρύματα, Συσσίτια, Γηροκομεία, καθώς και κατ’ οίκον σε άπορες οικογένειες σε όλη τη μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Επίσης, δόθηκαν βοηθήματα σε οικονομικά πάσχοντες καθώς επίσης υποτροφίες σε φοιτητές, πληρώθηκαν λογαριασμοί ΔΕΗ, πετρελαίου κλπ. Ενώ από τα συσσίτια της Μητροπόλεως σιτίζονται καθημερινά 200 οικογένειες.

Εάν σε όλα τα ανωτέρω προστεθεί και η δραστηριότητα των κατά τόπους ενοριακών φιλόπτωχων ταμείων (πάνω από 100 σε όλη την Μητρόπολη) κάθε «αμφισβητίας λόγω άγνοιας», μπορεί να διαμορφώσει πλέον προσωπική άποψη για το ζήτημα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα προβλήματα πολλά και τα έσοδα από λίγα έως μηδαμινά. Όμως υπάρχει πλούσια η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον ενδεή, που η Ιερά Μητρόπολη δεν θα πάψει ποτέ να ενδιαφέρεται με όλες της τις δυνάμεις, πολλές ή λίγες. Όποιος αμφισβητεί αυτή τη διάθεση τον καλούμε να έρθει σήμερα από κοντά, να ενταχθεί στους εκατοντάδες εθελοντές μας και γιατί όχι, να γίνει εκείνος μπροστάρης στον αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας και την σωτηρία των ψυχών που είναι ασφαλώς η πρώτη προτεραιότητα της ύπαρξης της Εκκλησίας μας.

Όσον αφορά το κίνημα των «αγανακτισμένων», που από τις Πλατείες όλης της χώρας δίνει τον ειρηνικό και δίκαιο αγώνα του, έχουμε να του πούμε ότι συμπάσχουμε, είμαστε κοντά τους, νιώθουμε τις αγωνίες τους που είναι και δικές μας, κι εμείς με την άσκηση της φιλανθρωπίας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και την προσευχή, από το δικό μας μετερίζι, συμπορευόμαστε μαζί τους μέχρι τη νίκη, διότι στο τέλος πάντοτε νικάει το δίκαιο.