Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «το αίμα του μεσαίου Έλληνα θα χύνεται τώρα σταγόνα- σταγόνα!»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2011

Στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίζεται σήμερα το μεσημέρι αναφέρεται στο ιστολογιό του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και τονίζει:

«Συνεδριάζει και σήμερα η Βουλή για να ψηφίσει το 2ο Μνημόνιο, με το οποίο καταδικάζονται οι Έλληνες στον διά της πείνας θάνατο! Πρόκειται για το Μεσοπρόθεσμο, όπως το ονόμασαν, για να του δώσουν ένα πιο χωνευτικό όνομα. Στην καθημερινή ζωή συμβαίνει σε άσχημα ή δυσάρεστα αντικείμενα να δίδεται ένα πιό κομψό όνομα, ώστε να μετριάζεται η κακή εντύπωση. Έτσι το ξύδι το ονόμασαν «γλυκάδι»! Σήμερα λοιπόν η Βουλή των Ελλήνων θα εγκρίνει το «γλυκάδι» δηλ. «Μεσοπρόθεσμο», ήτοι τα φρικτά και δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, τα οποία είχε συμφωνήσει ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου ήδη από τις 2 Ιουνίου ε.ε.»

Και σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρει: «Η χώρα οδηγείται σε κατάρρευση! Μπορεί αυτό να γίνει αύριο ή και μεθαύριο. Ένα όμως είναι το βέβαιο, ότι μια καινούργια εποχή εγκαινιάζεται. Μια εποχή καταρρακώσεως του μεσαίου Έλληνα! Η ελευθερία μας χάθηκε χωρίς μάχες, χωρίς όπλα και χωρίς αίμα! Με μια διαφορά: το αίμα του μεσαίου Έλληνα θα χύνεται τώρα πιά σταγόνα- σταγόνα  καθημερινώς!» 

Και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος καταλήγει:

«Εμείς οι της Εκκλησίας, υπηρέτες του Θεού  και των ανθρώπων, θα πράξουμε και πάλι το καθήκον μας. Θα σταθούμε δίπλα σας. Αλλά τώρα πιά μας έχουν περιορίσει τις δυνατότητές μας.»