Ι.Μ.Θεσσαλονίκης:Υποδοχή τεμαχίου εκ του Αρράφου Χιτώνα του Χριστού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/04/2024

Από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με αισθήματα χαράς και πνευματικής συγκίνησης, ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς και φιλόθεους Χριστιανούς, η υποδοχή τεμαχίου εκ του Αρράφου Χιτώνα του Χριστού, αλλά και τεμαχίουΤιμίου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους όπου και φυλάσσονται,τα οποία θα τεθούν σε προσκύνησηγια πρώτη φορά στην συμπρωτεύουσακαι την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Η Υποδοχή των ιερών αυτών κειμηλίων, θα πραγματοποιηθεί υπό του ΠαναγιωτάτουΜητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου - Πολιούχου Θεσσαλονίκης, την προσεχή Κυριακή, 14 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα και ακολούθως θα τελεσθεί εντός του Ναού πανηγυρική Δοξολογία και ο Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Ποιμενάρχη μας, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος των πνευματικών διαλέξεων που πραγματοποιούνται κατά τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς των Κυριακών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα ομιλήσει ο ΠανοσιολογιώτατοςΑρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο σπάνιος αυτός πνευματικός θησαυρός εγκιβωτισμένος σε ειδική λειψανοθήκη -που περιλαμβάνει και λίθο από τον Πανάγιο Τάφο- φιλοξενείται για πρώτη φορά στην πόλη μας, η οποία,υποδεχόμενη τα πολύτιμα κειμήλια που θα βρεθούν για λίγες ημέρες εκτός της Αθωνικής Πολιτείας θα διαπνέεται με άρωμα από το Περιβόλι της Παναγίας μας.
Στον Ιερό Ναό του Πολιούχου -και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που έχει ήδη αναρτηθεί-θα πραγματοποιείται πλήθος λατρευτικών δραστηριοτήτων, καθημερινά, από την Κυριακή, 14η Απριλίου έως και την Κυριακή 21ηΑπριλίου, οπότε, τα ιερά και ανεκτίμητης πνευματικής αξίας κειμήλια θα αναχωρήσουνμετά το πέρας της ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού.
Κατά τις ημέρες του προσκυνήματος, ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός, για τη διευκόλυνση των ευλαβών Χριστιανών, από τις 06.00 το πρωί έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα.
Προσκαλείσθε όλοι να συμμετάσχετεσε αυτή την ιδιαίτερη και σπουδαία πνευματική ευκαιρία.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.-