Η εορτή του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/08/2014

«Πλημμύρισε» από κόσμο η Ζάκυνθος την Κυριακή στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού της εκ Στροφάδων επανόδου του Ιερού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου. Από το λιμάνι της Κυλλήνης όλα τα δρομολόγια, τακτικά και έκτακτα, εκτελέστηκαν με 100% πληρότητα, καθώς Έλληνες και ξένοι επισκέπτες μετέβησαν στο νησί του Ιονίου για να προσκυνήσουν το λείψανο του Αγίου Διονυσίου και να συμμετάσχουν στον εορτασμό.

 

Την επισημότητα της Εορτής ανήγγειλε η Φιλαρμονική, παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου, ενώ την Ιερή Πομπή πλαισίωσαν έξω από τον Ναό, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, η Φιλαρμονική τού Δήμου Ζακυνθίων, των πρώην Δήμων Αλυκών και Αρκαδίων τμήματα Προσκόπων και Οδηγών, αντιπροσωπείες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

 

Γύρω από την εκκλησία σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές, για να προσκυνήσουν το λείψανο, ενώ γύρω στις 7:30 το απόγευμα ξεκίνησε  η Επίσημη Λιτάνευση του σκηνώματος στην πόλη, η οποία ολοκληρωθηκε με «βροχή» πυροτεχνημάτων και χιλιάδες πιστούς να ακολουθούν.

 

Στη Ζάκυνθο βρέθηκαν και αρκετοί κάτοικοι της Ηλείας, προκειμένουν να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις. (πηγή patrisnews.com)