Δεν τους ξέχασαν

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/08/2014

Συνεπείς στο ραντεβού τους για έβδομη χρονιά οι πυροσβέστες της Ηλείας, τίμησαν το πρωί της Κυριακής τη μνήμη των τριών συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, προσπαθώντας να σώσουν τους συνανθρώπους τους

 

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, στο 7ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Ζαχάρω-Αρτέμιδα, μόνιμοι και εποχικοί πυροσβέστες μαζί με φίλους και συγγενείς των τριών αδικοχαμένων ανδρών τέλεσαν τρισάγιο στο σημείο που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο και απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη τους.

 

Στο άκουσμα των ονομάτων του Αθανάσιου Νιάρχου, του Ανδρέα Τζούμα και του Γιάννη Δρακόπουλου, τα μάτια όλων βούρκωσαν, η καρδιά χτύπησε δυνατά και το μυαλό ταξίδεψε στο παρελθόν, ενώ οι συνάδελφοί τους φώναξαν βροντερά «αθάνατοι» διατηρώντας τη μνήμη τους ισχυρή.

Μετά την τέλεση του τρισάγιου που τέλεσε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των τριών πυροσβεστών, από τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Νίκο Νικολακόπουλο, τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου Νίκο Στασινόπουλος και από εκπροσώπους μονίμων και εποχικών πυροσβεστών.