Χειροθεσία εις Αρχιμανδρίτη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/08/2014

Ι.Μ.Λαγκαδά-Την Κυριακή 24 του μηνός Αυγούστου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει την μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού του Ιερομάρτυρος, καθώς και την μετάθεση εις Ζάκυνθον του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου, Επισκόπου Αιγίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ενορίας του Δρυμού.


Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και κατόπιν Eυλογίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Προκοπίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας,  προέβη στην χειροθεσία εις Αρχιμανδρίτη του Ιερομονάχου π. Συμεών Αναστασιάδη, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων και εφημέριου του Γεν. Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθη στο πρόσωπο της Παναγίας τονίζοντας ότι όπου τιμάται η Υπεραγία Θεοτόκος, εκεί τιμάται η δόξα, η μακροθυμία και το έλεος του Κυρίου. 

Εν συνεχεία, αναλύοντας την σημερινή ακουσθείσα Ευαγγελική Περικοπή, η οποία είναι και μία από τις πιο δυναμικές Περικοπές που έρχεται να δώσει στον άνθρωπο, μέσο της διδασκαλίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, γνήσια εσωτερικά και εξωτερικά βιώματα, υπογράμμισε τη φράση « … ἀπὸ τῶν καρδιῶν ὑμῶν», η οποία και αποτελεί το κλειδί για να έχουμε στην ζωή μας ειρήνη και γαλήνη. 

Όλοι ζητούμε το έλεος του Κυρίου, αλλά πρέπει παράλληλα να το δίδουμε και εμείς μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και όχι απλά με τα χείλια μας, στους αδελφούς μας που πιθανόν μας στεναχώρησαν ή μας πίκραναν.Η καρδιά μας πρέπει να είναι γεμάτη από αγάπη και συχώρεση για να μας ελεεί και εμάς ο Κύριος. 

Αναφερθείς, στον σήμερα τιμώμενο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, ο Σεβασμιώτατος, επισήμανε το γεγονός ότι ήταν πραγματικά ελεήμων διότι ελέησε τον τόπο μας, Κηρύττοντας τον Λόγο του Εσταυρωμένου Κυρίου και οδηγώντας τον λαό στην αγάπη, ανοίγοντας Σχολεία αλλά και τα μάτια όλων εκείνων των τυφλών μέσα από το φως του Ευαγγελίου.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προέτρεψε όλους τους Πιστούς να συγχωρούνε πραγματικά μέσα από την καρδιά τους αν θέλουν να τους συγχωρεί και εκείνους ο Κύριος χαρίζοντας τους το έλεος και την Ουράνιο Βασιλεία Του.