Λειτουργία στην Ίμβρο από τον Βαρθολομαίο

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 24/08/2014

fanarion.blogspot.gr-Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το Σάββατο 23 Αυγούστου, τρίτη ημέρα της παραμονής Του στην Ίμβρο, προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, σε συλλειτουργία με τους μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιο και Βοστώνης κ. Μεθόδιο.

Κατά τη διάρκειά της εκκλησιάσθησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο κ. Γεώργιος Ορφανός, Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ο Πρέσβης κ. Νικόλαος Ματθιουδάκης, Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στη Πόλη, ο Εντιμ. κ. İsmail Kaşdemir, Βουλευτής του Κόμματος A.K.P. του νομού Çanakkale, μεγάλος αριθμός κατοίκων της Νήσου και Ιμβρίων από το εξωτερικό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργάις, ο κ. Βαρθολομαίος μίλησε προς το εκκλησίασμα, παρουσιάζοντας τους υψηλούς επισκέπτες, τους οποίους και ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Ακολούθως, όλοι μετακινήθηκαν προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου έγινε η Απόλυση της Λειτουργίας και ο Πατριάρχης μοίρασε αντίδωρο και μικρές εικόνες.

Το απόγευμα, ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τον Μ. Εσπερινόν στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Κάστρου χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου μίλησε στος πιστούς μετά το τέλος της ακολουθίας.

Εν συνεχεία παρετέθη δείπνο στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως.