Εν αναμονή της συνεδρίασης της ΔΙΣ

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/08/2014

Οι τεκμηριωμένες αντιδράσεις ιεραρχών για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχουν δικαιολογημένα ανησυχήσει το Μαξίμου που μετά τους ενστόλους φαίνεται να χάνει και τον παραδοσιακό του σύμμαχο την Εκκλησία.

Το αντιρατσιστικό μπήκε προς το παρόν στο συρτάρι αλλά σύντομα θα επιστρέψει στο τραπέζι για να συζητηθεί στην Ολομέλεια. Ως τότε θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές που θα ικανοποιούν την Εκκλησία αλλά και πλειάδα βουλευτων που συστοιχόζονται πίσω από αυτήν.

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και κατά συνέπεια η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδριάζει υπό τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, από αύριο έως και την Τετάρτη 27 Αυγούστου πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα. Επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει αν και κάποιοι αρχιερείς τονίζουν πως «με το θέμα θα ασχοληθεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αλλά υπό τη νέα σύνθεσή της τον Σεπτέμβριο».

Εκτός από το θέμα του αντιρατσιστικού, ένα μεγάλο θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τη ΔΙΣ είναι και η υπο δημιουργία έδρα Ισλαμικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θέμα που έχει προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ μητροπολιτών.