Σε ξενοδοχείο μένει ο μητροπολίτης Άνθιμος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/08/2014

«Να μη χάνετε την πίστη τους στο Θεό», κάλεσε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ Άνθιμος, στο κήρυγμά του, χθες το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σαλμώνης, στη γενέτειρά του, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες.

      Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ Άνθιμος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επισκέφθηκε την γενέτειρά του Σαλμώνη για να ξεκουραστεί και να περάσει λίγες ημέρες ηρεμίας στην εξοχή. Με τη διαφορά ότι τα τελευταία δυο χρόνια, δεν διανυκτερεύει στο σπίτι του - που βρίσκεται στον κάμπο της Σαλμώνης - αλλά αναγκάζεται, για λόγους ασφάλειας, όπως είπε χθες το πρωί, να διαμένει σε ξενοδοχείο.

«Να έχετε πίστη…»

 

    Η Θεία Λειτουργία, χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σαλμώνης τελέστηκε από τον εφημέριο πατ. Παναγιώτη Μπούρα υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ.κ Άνθιμου, παρουσία δεκάδων πιστών, ντόπιων και επισκεπτών. Στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο θέμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, πολλές οικογένειες, στην προσπάθειά τους για αξιοπρεπή επιβίωση. Συμβούλευσε μάλιστα τους πιστούς, να συνεχίσουν τον αξιοπρεπή αγώνα της ζωής, διαβεβαιώνοντας - αναφέροντας μάλιστα και σε σχετικές παραβολές - ότι θα έχουν πάντα την βοήθεια του Θεού.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε εθνικά ζητήματα, και ειδικότερα στον επιχειρούμενο «ακρωτηριασμό» της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες θα αγωνιστούν - όπως γνωρίζουν - για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας.

 

   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όλοι έσπευσαν να πάρουν τις ευλογίες του, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και πλήθος πιστών, συγχωριανοί, φίλοι και συμμαθητές του κ.κ Άνθιμου, από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Μάλιστα, έμεινε για λίγο στο καφενείο του χωριού, όπου πήρε τον καφέ του και συζήτησε μαζί τους.